Uw behandelaar

Inge Kunnen, orthomoleculair (tand)arts.
BIG 89022302402

Mijn naam is Inge Kunnen. In 1982 studeerde ik af als tandarts aan de Universiteit van Amsterdam. Na mijn afstuderen heb ik in allerlei verschillende tandartspraktijken gewerkt en als docent aan de Universiteit van Amsterdam (later ACTA). Ik gaf les aan studenten Tandheelkunde en later ook aan leerling tandartsassistenten van een MBO opleiding in  Leiden.

Eind 2017 heb ik mijn eigen tandartspraktijk verkocht om mijn interesse’s en passies op een andere manier vorm te geven. Ik werk nu als zzp tandarts voor verschillende opdrachtgevers.

Enkele jaren geleden bleek dat ikzelf last begon te krijgen van lage bloedsuikers een aantal uren na eten; toch at ik erg gezond en snoepte eigenlijk niet. Na de aanschaf van een bloedsuikermeter bleek algauw wat er gebeurde wanneer ik een banaan at met een kopje thee. Mijn bloedsuiker ging erg omhoog en daarna erg omlaag. Dat was het moment waarop ik mij vervelend voelde ( dit heet in het engels “hangry” een mix tussen hungry en angry) en het gevoel had dat ik iets “moest” eten. In mijn opleiding had ik daar niets over geleerd en zo begon een zoektocht eerst online en daarna via een cursus naar een oplossing voor mijn klachten. De opleiding die ik heb gevolgd heet Orthomoleculair therapeut volgens de kPNI gevolgd bij Natura Foundation en ik vond het fascinerend.

Alles draait om psyche, voeding en leefstijl; in de huidige geneeskunde draait het vooral om symptoombestrijding veelal met medicatie. Het symptoom is echter een uiting van het lichaam om een probleem op te lossen. Naar dit probleem gaan we op zoek!! We proberen het lichaam te ondersteunen om het probleem op te lossen zodat het symptoom niet meer nodig is.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Neem contact op of