Werkwijze, Tarieven en Vergoedingen

Hieronder de informatie over mijn werkwijze, tarieven en vergoedingen.

Werkwijze

Het begin is altijd het gratis kennismakingsgesprek waarin we kunnen verkennen wat de klachten zijn en elkaar kunnen ontmoeten. Wij besluiten daarna beiden of we willen starten met een behandeltraject. 

 De behandeling is vooral geschikt voor mensen die graag zelf in “ beweging “ willen komen en hun gezondheid in eigen hand willen nemen en is minder geschikt voor mensen die met een aantal supplementen van hun klachten af denken te kunnen komen.  

In de reguliere geneeskunde wordt het symptoom behandeld maar in de kPNI en orthomoleculaire geneeskunde wordt gekeken en gezocht naar de oorzaak. 

Behandeling volgens de klinische kPNI / orthomoleculaire geneeskunde betekent: 

. Uitvragen van de “film” die heeft geleid tot de klachten nu. De klachten zijn het symptoom dat het lichaam heeft gekozen om met een probleem om te gaan! Het symptoom is nooit het echte probleem! 

. Het gaat dan vooral over uw gezondheid en welbevinden tot nu toe vanaf de geboorte; daarna wordt de voeding, de beweging, stress en slapen besproken.

 Ik werk aan de hand van vragenlijsten die ik u voor uw intake gesprek toestuur.  De vragenlijsten ontvang ik graag terug minstens één week voor het gesprek zodat ik mij kan voor bereiden.

 Er volgen meestal 2-3 gesprekken waarin de volgende zaken in ieder geval worden besproken:

 Intake: Uitleg over waarom het lichaam kiest voor de symptomen die er nu zijn en de richting waarin we een oplossing daarvoor gaan zoeken. Eventuele vragen naar aanleiding van de ingevulde vragenlijsten. Bespreken van de voeding met praktische tipt toegespitst op jouw leefomstandigheden. Het moet haalbaar zijn en niet teveel stress opleveren. 

Na 2 weken volgt het volgende gesprek waarin de ervaringen met de voeding gaan bod komen en we verder gaan met beweging en basis supplementatie. Meestal volgt dan op korte termijn nog een derde gesprek waarin we de zaken kunnen evalueren en eventueel aanpassen

 kPNI  

kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie , de term werd voor het eerst gebruikt door de Amerikaanse professor Robert Adler. Hij ontdekte de gevolgen en invloed  van stress op het lichaam.Nu onderzoekt de kPNI de samenhang tussen onze psyche, immuunsysteem, hersenen en hormonen. De reguliere geneeskunde splitst de mens op in onderdelen en specialisten die alleen dat stukje van het lichaam en geest bestuderen en behandelen. De kPNI is een holistische wetenschap; alles hangt samen met alles. 

Orthomoleculaire geneeskunde 

Orthos komt uit het Grieks en betekent : juist, recht of gezond en orthomoleculair wil dan ook zeggen optimale concentratie van benodigde voedingsstoffen in het menselijk lichaam bereiken dmv voeding en eventueel supplementen. Orthomoleculaire geneeskunde concentreert zich op preventie van ziekten maar ook op het verbeteren van de huidige gezondheid.

 

Praktisch: 

De praktijk is aangesloten bij de MBOG. De behandelingen worden soms gedeeltelijk vergoed door uw aanvullende zorgverzekerin

Gemaakte afspraken moeten uiterlijk 48 uur van tevoren worden geannuleerd, anders wordt het behandeltarief in rekening gebracht.  

AGB code praktijk 90066827 

AGB code behandelaar 90107735

 

 

Tarieven

Kort kennismakingsgesprekGratis

 

Intake 75 minuten€ 90,-

Dit is inclusief de voorbereidingstijd om een behandelplan op te stellen en een verslag met aanbevelingen van het gesprek

Vervolgafspraken

Dit is inclusief voorbereidingstijd en verslag met aanbevelingen van het gesprek

€ 75,- 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?

Neem contact op of